Hvor lenge var fucking Adam i paradis?

Buorre iđit (god morgen),  Mo do ealat (hvordan har det?)

I går morges så det slik ut utenfor vinduet mitt. I dag har nesten alt regnet bort. Jeg VIL jo at alt skal legge seg. La det snø nå, det er på tide at vinteren kommer. Jeg vil eller ha en tørr kald og stabil vinter. Da har kroppen min det mye bedre.

Forrige dagen var en fin dag, selv om jeg var trett. Da gikk vi skogstur. Måtte ut selv om det lavet ned med snø – når den første snøen kommer er det deilig. Store snøfiller som kom stille ned fra himmelen. Det er som et mirakel.

Det var nydelig at sola tittet fram og vi kan skimte Vignesbrua i det fjerne. Jeg bor like nedenfor Vignesbrua på Lillehammer siden. Her ser man jo ikke at sneen laver ned i det hele tatt, men i Gausdalsskaret ser man jo at det er nedbør.

Her ser man jo på jakken min og luen at det snør. Disse fillene dalte lydløs ned fra himmelen. Jeg elsker jo når moder jord får et hvitt teppe. Lydene blir stille, alt legger seg til “å sove” til våren. Moder jord skal hvile, hun går i dvale. Våren er nok den årstiden jeg elsker best, for da gror alt frem igjen. Jeg har vel en følelse at jeg også går litt i dvale om vinteren. 

Selv om kroppen ikke var så veldig god forrige dagen heller, så var det godt å komme ut i skogen i stillheten. Det eneste som brøt stillheten var Hunden Alice. Vi møtte en hann hund i bånd og Hunden Alice er IKKE glad i dem. Hun har riktig nok løpetid og da blir denne hunden sur. Men hun er generelt sur på Hannhunder. Ikke tisper, dem liker hun. Ja, så sant ikke er slike bitte små hunder da.

Det var et nydelig lys den dagen det snødde. Jeg prøvde å få frem snøkornene på bildet, men det viste seg vanskelig på iPhonen. Men bildet ble veldig fint likevel. Her er jeg nede ved stien langs Mjøsa. I bakgrunnen ser du Lillehammer camping og lengst bak er det Lillehammer Renseanlegg.

Så tilbake til gårsdagen. Natt til i går, krøp jeg til korset og svelget en innsovingstablett. Det er svært sjelden jeg gjør. Dessuten kom Kai hjem. Jeg hadde en veldig god natt og sov hele natta. I går var jeg hos legen. Jeg gråt store tårer der oppe hos han. Jeg har jo fått skikkelig betennelse i skulderleddene i tillegg til forkalkningene og betennelsene må bort før de i det hele tatt kan gjøre noe annet. Jeg har betennelse i senefester rundt hele skulder leddet og i slimposen på begge sider, men høyre er verst. Han valgte da å sette en kortisonsprøyte rett inn i skulderleddet fra oppsiden. Det pleide ikke være så vondt sa han. Jammen sa jeg det. 

Nå får jeg ikke lov til å gjøre ting som gjør vondt. Dvs strikke, veve, hekle, skrive osv. Jeg gjør jo det likevel. Hunden Alice og jeg dro ned på vevhula og ble der en stund likevel. Jeg vet at det ikke er så bra med alt for mye kortison, men jeg er jo nødt til å få dette til å gå. Det blir valget mellom pest og kolera på en måte.

I natt var min mann borte, han har vært på Toten på treskje spikke kurs. Det er han hver tirsdag. Jeg tror det er viktig at han har disse greiene. Men jeg sover urolig når han er borte, så i natt ble det kun 2 timers søvn. Fra klokka 01 – 02 og fra 0530 – 0630. Noe søvn er bedre enn ingen søvn er det noe som heter. Nå er det kaffe drikking for å klare å være våken i dag. Jeg er så sliten fra før og sover så mye fra før og blir enda mer av dette. Jeg har helt hjernetåke og det er som jeg går utenfor meg selv og betrakter dette mennesket utenfra og inn. Hva holder hun på med? Hodet sitter øverst på kroppen, men disse to har overhodet ikke noe samarbeid, det er gått noen sikringer og de sikringene er ikke å få tak i lenger. I alle fall så må de spesialbestilles. Det har vært kortslutning. Jeg ser lys, men det er ingen hjemme.

Planen min i dag er å lese litt samisk. Ha ha akkurat som om det er noe som sitter med denne brain fogen her. Jeg skal ta med Hunden Alice til vevhula en liten tur, må hovle om. Så tilbake også prøve å rydde litt etter litt soving. I morgen er det E-skuvla klokka 0900.

Jeg avslutter med en av de fineste sangene jeg vet om. Den er av Anne Grete Preus, 

Ha en god tirsdag. Hilsen Toivosdattera.

 

 

#blogg #side2 #kronisksyk #vinter #hverdag #flesthverdager #revmatiker #sjøgren #nrf #ms #me/cfs #fibroyalgi #myalgi #migrene #astma #Allergi #vinter #husflid #samisk

 

Fuck this world, ikke et minutt med søvn, takk skal du faen meg ha (unnskyld utrykket)

Jeg hadde altså tenkt å skriv et strålende god morgen innlegg i dag. Ha ha, joa, er i strålende humør…..NOT. I natt har jeg som sagt ikke fått ett minutts søvn. Det er samme hvordan jeg har prøvd å ligge. Det har vært høyre skulder som har vært verst, men jammen bestemte den venstre seg for å være med å gjøre livet surt. Dessuten når jeg ikke får sove slik, så virker ikke synet mitt heller som det skal. Da hjelper det ikke med progressive briller heller. Da blir det dobbeltsyn uansett om jeg bruker briller eller ikke. 

Nå har jeg drukket en tønne kaffe, vært ute en tur med Hunden Alice. Sitter egentlig og venter på at klokka kan blir så mye at vi kan gå en litt lenger tur og jeg kan gå og legge meg og hvile formiddagshvil. Det som er farlig nå hvis jeg sovner skikkelig, er at da sover jeg hele dagen og det kan jeg jo ikke, for da får jeg ikke sove til natten igjen.

Morsomt med disse skuldrene nå, klarer ikke å løfte armene helt over hodet og da blir omkretsen liten for ei dame på en og halv meter.  Tror ikke vegen er lang til et varmtvannsbasseng og en Sauna nå. Alt verker og jeg trenger å få denne kroppen til å mykes opp. 

Jeg er vant til at denne kroppen min protesterer mot meg hele tiden, det har den gjort siden jeg var 11 år, men nå begynner jeg å bli sliten av den. Jeg prøver og late som ingen ting, smile og le. Prøvd å skille meg fra den, men når det blir så slitsomt som nå, så blir det vanskelig “å skille seg” fra kroppen sin. Jeg har sagt det mange ganger. Hodet og kroppen passer ikke sammen. Nervesmertene er veldig vonde og det er vondt å ha klær på kroppen. Jeg kan jo ikke tygge smertestillende som “Kongen av Danmark på pose”. Magen og tarm fungerer heller ikke. Når noe stopper og fungere stopper alt. Det er bare å øke kortison tablettene igjen for fjerde gang. Lurer på hvor lenge jeg skal bruke den dosen. For tiden tar jeg altså 8 tabletter morgen og 3 tabletter kveld. Inhalasjonssprayen regner jeg nesten ikke med, og heller ikke nesesprayen. Men jeg tar det også morgen og kveld. AHHH, nå roper jeg litt høyt her altså.

Det spørs om jeg pakker kofferten og drar en liten tur og besøker Alice. Ikke Hunden Alice, for hun er her, er det noen som blir med?

Ha en god søndag der ute!

Toivosdattera som er drittrøtt og drittlei i dag!!

 

#blogg #side2 #høst #flesthverdager #helse #kronisksyk #helg #livet #wonderland #revmatisme #søvnløs #fatique #kaoskontroll #kaos #søvn

 

Balanseteknikk er vanskelig

Reklame | https://ritahelmitoivosdatterlaakso.selz.com/

Her prøves slak line, men med støtte av min gode venninne Sissel, som hun også gjør ellers i livet.

Buorre iđit (god morgen) på denne lørdagen.

Her Jeg sitter her i sofaen og filosoferer litt på lørdagsmorgenen. Kaffekoppen er klar og Hunden Alice og jeg har allerede vært ute og gått morgenturen. Vi gikk og la oss klokken 21.00 i går kveld. Hadde jo ikke noen hard dag i går, men jeg hadde en slik dag i går hvor jeg ikke klarte å våkne. Så da blir jo det korte dager. Det jeg prioriterte i går var en lang tur med Hunden Alice. Det tror jeg både Hunden Alice og kroppen min var veldig glade for.

Hunden Alice veldig glad og fornøyd etter en lang tur

Jeg hadde ikke så mye energi til andre ting i går enn akkurat den turen. Jeg skulle jo gått og lagt meg og hvilt litt, men i stedet ble jeg sittende i sofaen og strikke. Det var kanskje ikke så lurt, men det ble jo noe ut av det. fikk ferdigstilt noen prosjekter som har ligget og ventet.

Godt å se at ting blir ferdig, det stresser litt i hodet at ting ikke er ferdig.

Det er jo godt at ting blir ferdig. Det er også veldig stressende for hodet at ting ligger rundt i huset 1/2 ferdig. Det er jo dumt å begynne på ting før andre ting er ferdig. Men slik er det for kreative mennesker tror jeg. Hodet er fult av ideer og noen ting blir ferdige på en dag. Andre blir ikke det. 

Jeg ble da sittende hele dagen og kjente kroppen reagerte mer og mer. Balansekunsten er som sagt vanskelig. Jeg som egentlig hadde lyst til å sove hele dagen. Men det kunne jeg jo ikke, for Hunden Alice måtte jo både få mat og et par/tre turer. Jeg kan jo si igjen at det er litt godt at hun er her, da må jeg ut en liten tur. Men hun syntes nok at det ble en lang natt når vi roet oss klokken 2100, for hun vekket meg 0715 i dag. Da var det på tide å gå den første tur.

Hunden Alice har funnet seg til rette på vevhula.

Hunden Alice er med meg på vevhula de dagene jeg er der. Hun har slått seg til ro der nå. Hun er blitt veldig glad i damene på vevhula. Jeg har ikke klart å være der så mye denne uken. Jeg klarte jo å slå opp igjen tommelen så den begynte å blø igjen, men det er jo min egen skyld. Jeg var trett og uoppmerksom. 

Hunden Alice har som alle andre hunder i dette huset funnet sin yndlingsplass. Det er denne stolen. Stella som bor hos faren min elsker denne plassen slik som Hunden Alice. Storm hadde også denne som favoritt plass. Antagelig er det fordi det er så fin utsikt der. 

Storm hadde sin faste plass i stolen ved vinduet. Kanskje han skulle hatt litt større stol, eller jeg skulle hatt mindre bikkje. Jeg savner denne gutten veldig mye, men dessverre må vi slippe taket i dyrene våre når de blir syke.

I dag skal jeg være flink til å hvile mellom øktene, slik at dagen i dag og morgen dagen blir bedre. Jeg har allerede vært en liten tur i seng. Frokost hvilen er allerede tatt. Nå sitter jeg å strikker litt mer. Så skal jeg gå en litt lenger tur med Hunden Alice. Etterpå blir det jo en hvil igjen. Jeg har jo selvfølge lært at jeg skal hvile like lenge som jeg har vært i aktivitet, spesielt når jeg har aktivt sykdomsbilde. Jeg pleier å si at jeg har noen diagnoser som gjør at jeg er syk noe av året. De gangene jeg er syk, ser ikke folk meg, da er jeg stort sett innomhus. Heldigvis kan jeg bruke hendene mine og hodet mitt er kreativt og jeg får laget noe. Jeg legger de tingene ut på hjemmesiden min. hvis du er nysgjerrig på hva dette er, så gå inn på https://ritahelmitoivosdatterlaakso.selz.com  Linken ligger her på siden min.

Tovede tøfler med filtet motiv ;Sarakka

Tovet Sitteunderlag med filtet motiv av vindguden (samisk)

Inne på hjemmesiden finner du alt fra Strikking, toving, filting, hekling, nålebinding og veving. Er du nysgjerrig så stikk en tur innom og se.

Nå skal jeg rope ned Hunden Alice som ligger og sover. Det er på tide å komme seg ut på en lenger tur. Etterpå blir det hvile og senere litt tv lørdag tenker jeg. 

 

Ha en god lørdagskveld der ute alle mann og kos dere på lørdagskvelden. Det blir suppe til middag og bare avslapping på meg.

Hilsen Toivosdattera som tar det helt med ro i dag, avslutter med en liten morsom snutt av hunden med et utrolig morsomt kroppsspråk.

#Blogg #side2 #helse #hvile #høst #husflid #håndverk #husflidhånverker #flesthverdager #hund #revmatiker #kronisksyk #utfordring

En hel natt med søvn er ingen selvfølge.

God tirsdag

Høsten har kommet med alle de utfordringer den kan by på. Og utfordringene i år er jo at denne høsten er like rar som sommeren er. Bildet over er tatt i hagen min. Det er en agurkurt som har tenkt at det er på tide å komme igjen. Det er jo ikke akkurat tiden for det nå, men temperaturen svinger altså fra frost til nesten 20 varmegrader og plantene blir helt sprøe de også, ikke bare jeg. 

Som dere sikkert har forstått så er Hunden Alice på besøk igjen. Hunden med sitt utrolige morsomme kroppsspråk. Hun kan ikke bli misforstått i det hele tatt og hun vil ut på tur hele tiden, kan altså ikke få nok av det. Noe som kan være en utfordring for “tante” Rita. Spesielt når jeg skal ha gjort andre ting også. Jeg er jo ikke noe god til å balansere mellom aktivitet og hvile. Men det blir noen turer da. Hun blir med meg i vevhula og det er gøy, for hun har slått seg til ro der.

I går kom vi oss ut i skogen hele gjengen og det var deilig. Vi koste oss og det var deilig høstvær.

Vi var ved et gammelt teggelverk i skogen på vestsiden av Mjøsa, det vil si det ligger ikke på Lillehammer siden. Det må være minst 100 år gammelt. Vi har vært der før når vi har gått tur med hundene.

Alice koser seg stort i skogen og det var deilig å se. Hun er en litt engstelig hund, og reagerer på høye mørke menn. Kai er rimelig høy og mørk og hun er litt redd han når vi er hjemme. Men når vi er ute og går tur er hun slettes ikke engstelig for han, da kan til og med Kai få lov til å leie han. Det fikk han i går. Jeg har nemlig kuttet salat uten å følge med på kniven og en glad hund og denne tommelen passet ikke helt i går.

Jeg holdt ikke helt øye med kniven og klarte å kutte tuppen av tommelen og det blør enda. Slik går det. Ikke se på de du snakker med når du kutter salat, se på kniven.

Da vi kom hjem fra skogen var Toivosdattera helt skutt og sa til Hunden Alice at nå måtte jeg gå og legge meg og hun var klar med en gang. Jeg var nok litt sen. Noe hun viste med sitt tydelige kroppsspråk

HÆÆ? kommer du ikke snart??

Hun er bare helt utrolig. Jeg liker så godt å ha henne. Kjenner at jeg savner å ha hund. Men de dagene jeg er skikkelig syk og ikke kommer meg ut i det hele tatt er ikke noe greit og da er det godt at jeg ikke har noe dyr. Spesielt når jeg bor i en by. Det er ikke godt for hunden. Det har jeg kjent på i mange år. Så jeg tror nok jeg bare får låne dem.

 

Ha en god tirsdag der ute

Rita

#Blogg #side2 #høst #flesthverdager #helse #hund #utpåtur 

Helgen har vært stein hard, det er som jeg har frontkollidert med et lokomotiv

God mandag morgen

Jeg har det ikke så veldig bra for tiden, høsten har slått ned i meg som en bombe. Selv om det er fint vær ute, så er det ett eller annet i denne kroppen som reagerer på ett eller annet. Autoimmune lidelser altså…kroppen går rett og slett til angrep på seg selv fra alle kanter. 

Heldigvis har jeg fått besøk av Hunden Alice igjen og da må jeg komme meg ut noen turer i løpet av dagen. Hun er ganske tydelig når hun skal ut nemlig, hun har et ganske tydelig kroppsspråk

Som for eksempel de gangene hun halvsitter/ligger i stolen og med hele seg sier i fra at nå er hun klar til å gå ut en tur. Ganske artig i grunn. Hun er en morsom hund. Vi øver på å stå i Hundegården nå og det går kjempefint, for hun har fin oversikt over veien. I dag tidlig stod hu hele 1 1/2 time der. Det var jeg som sprakk og tok henne inn, hun satt og hadde det fint og nøt utsikten.

Nå er det virkelig alvor, her er det like før hunden Alice dytter meg ut av sofaen. Nå er tålmodigheten snart over. Hun er en “talende” hund med mye mimikk. Jeg ler meg i hjel mange ganger.

Nå er det kjeeeedelig og snakkingen har begynt, det kommer lyder ut av henne og hun begynner dyttingen. Nå er det bare å pakke seg ut og gå. 

Vi er klare til å komme oss ut i skogen nå og hun sitter fint i stolen og venter. Det er nydelig vær i dag og jeg gleder meg. Selv om jeg har en kropp som ikke spiller på lag med meg, klarer jeg som sagt å komme meg ut med henne. Jeg savner Storm veldig og jeg synes det er godt å komme meg ut. Når jeg har vært ute med henne hviler jeg litt. Gode ting er å ha noen å rusle med en god venn. Det er ikke dumt å ha en slik, selv om man er dårlig til bens. Da må man ut,selv om det er små turer.

Det er god å kunne bli sett i mørket
 

God mandag til alle der ute

Toivosdatter

#høst #blogg #høst #flesthverdager #helse #me #revmatisme #ms #sjøgren #fibromyalgi #side2

En fantastisk mat opplevels på Ditlevines utsikt

Reklame | https://www.ditlevine.no/

Hei der ute.

Jeg har vært på akevitt festival på Gjøvik. Av og til tas fin stasen på og vi er med på noe morsomt.  Det var utrolig koselig. Lørdag kveld var vi på festmiddag på Ditlevines utsikt hos Tor og Lina på Stenberg. 

Lina tenner lysene før gjestene kommer inn døren

Det var god stemning og god mat og drikke. Noe som det alltid er på Ditlevine hos Tor og Lina. Alle som kommer inn døren der koser seg , det er en så avslappet stemning. Noe jeg satte stor pris på var at alle som kom inn døra, gikk rundt og håndhilste på de som allerede var kommet.

Høstens farger er kommet på bordet.

Bordene er lekkert dekket og klar til gjestene som skal få servert en femretters middag. Servert med sådan drikk til som seg hør og bør, når det er akevittfestival. Vi gleder oss stort. 

Denne Akevitten ble ikke servert, den er bare på utstilling. Det ryktes at Amtmannen skulle komme innom en tur.

..og jammen dukket ikke selveste Amtmannen opp under hovedretten.

Hovedretten var et kunstverk med elgkarbonade, potet, gulrot liggende på jordskokksengmos og brun saus. Det var bare helt nydelig.

Vi var helt skutt etter kveldens gode mat og drikke. 

Jeg er glad jeg kan være med på slike ting av og til og vil takke Tor og Lina for denne fine opplevelsen. Jeg vil absolutt anbefale stedet. Maten er fantastisk. Vertskapet er en fest og museet og parken er verd et besøk. Museet er åpent kun om sommeren, men parken er fantastisk å rusle tur i året rundt.

Ditlevines åpningstider er en helg i måneden, gå inn på linken og se åpningstidne.

 

Ha en riktig god tirsdagskveld

 

 

#blogg #mat #flesthverdager #høst #Fest #side2 #mat #restaurant #godmat #4stjerners #festmiddag #ditlevinesutsikt #stenberg #mjøsmuseet #ditlevine  #norkakevittfestival #akevitt #norskakevittersvennersforening 

Opp, ned og opp igjen

Reklame | https://ritahelmitoivosdatterlaakso.selz.com/

Buorre Beaivi.

God torsdag ettermiddag.

Når høsten banker på så betyr det ofte en berg og dalbane tid for folk som er kronisk syke. Spesielt hvis de er slike som meg, som har noen autoimmune sykdommer og reagerer på skiftningene i været. Høsten kan være en prøvelse og spesielt i år. Denne høsten kom som kastet på. Akkurat som vi fikk sommer uten vår. Vi hadde en deilig sommer, tre måner med sommer mellom 20 – 30 varme grader. For oss med slike kropper var det fantastisk. Jeg kunne til og med bade. Men så kom jo høsten, før om årene har jeg kjent at den er på vei. Men nå var det fra å bade til rett i seng. Som fra 1 m snø til sommer. 

I dag har jeg ligget store deler av dagen, men har klart å være oppe også. Jeg klarer å gjøre noe når jeg sitter her i denne sofaen. så jeg har klart å filte litt. Det ble en bueskytter til hest i dag.

 

Jeg er veldig fornøyd med den.Jeg kaller den for Bueskytteren. Egentlig skulle jeg gjort så mye annet, slik som å tørke støv, støvsuge og vaske huset mitt. Huset mitt hadde hatt godt av det. Det hadde astmaen min også. Jeg har bare ikke kropp og energi til slike ting, det blir som å springe 60 meter´n og jeg orker ikke helt det nå. Glad jeg klarer å gjøre litt og det er jo derfor jeg holder på med dette husflidsarbeidet, jeg må jo gjøre noe.

Ønsker dere en god torsdag der ute.

Rita Helmi

 

#blogg #høst #kronisksyk #flesthverdager #me #fibromyalgi #colitt #helse #nrf #revmatisme #artritt #husflid #håndtverk #handmade #side2

I dag er alt dritt, hvordan skal jeg få snudd dette da?

Reklame | https://ritahelmitoivosdatterlaakso.selz.com/

Buorre iđit (god morgen)

Mo manná (hvordan går det). Odne lea gaskavahkku (i dag er det onsdag), og jeg har begynt på nordamisk kurs og i dag har jeg en skikkelig dritt dårlig dag. Ute er det jo et fantastisk vær. Min kropp er ikke med meg, den begynte fort å arbeide mot meg når høsten kom. Jeg klikker i vinkel snart hvis dette skal fortsette. Jeg har fått betennelse i hele kroppen og sover ikke mye om natten, i natt våknet jeg klokken 0300. Resultat er jo migrene og migrenemedisinen blir jo brukt oftere nå. Leddene, bihulene, vevet og tykktarmen er betente.

Begynner nå min 3dje kur med sterke kortison sterioder pga den fordømte tykktarmen. De gjør jo livet bedre for meg, hjelper på smertene og jeg får jo ikke en tarm som fungerer. Men jeg kan jo ikke gå fast på veldig sterke kortison medisiner resten av livet? Heldigvis så mener fastlegen min det samme. Så jeg er henvist tilbake på til en indremedisiner. Bihulene er jo helt fulle og er kronisk tette og det hjelper jo ikke på hodepinen. Fastlegen min er kjapp til å henvise meg, så jeg blir henvist til tømming av disse hos øre/nese/hals.Det siste som har startet nå er et spiserør som krangler. Det gjør at det er blitt vanskelig å spise. Fastlegen er kjapp der også og henviser meg videre. Jeg får ikke rost han godt nok – veldig glad i han.

Nå gjelder det bare, hva gjør jeg nå for å få snudd denne dritt dagen til en bra dag? Jeg må prøve å komme meg litt ut. Det er en kjempefin dag, men hodepinen må bli bedre. Men å være inne hjelper ikke så mye, her i huset er en rørlegger som prøver å borre seg inn gjennom muren i kjelleren – Vi skal nemlig installere en varmepumpe som går fra luft til vann.

Jeg sitter jo alltid med noe i hendene, i går begynte jeg med disse sokkene. Jeg elsker disse og du ser den røde modellen under. Viking Naturgarn er fantastisk godt og varmt. De røde er barnebarnet mitt sitt. Hun bruker de som innesokker og er like glad i dem som meg. Størrelsen er i 35. Når de er ferdige blir de lagt ut på hjemmesiden min https://ritahelmitoivosdatterlaakso.selz.com/ , der ligger det også mye annet. Jeg har ikke noe stort lager der, men du kan bestille hos meg. 

Klarer jeg å komme meg ut og får ferdig dette sokke – paret, så har jeg klart og snudd dagen. 

Håper dere får en fantastisk onsdag og kos dere i denne flotte høstdagen.

Rita som vil snu en dårlig dag til en god dag <3 

 

#blogg #høst #helse #flesthverdager #syktarm #revmatisme #migrene #closter #husflid #side2 #betennelse #fibromyealgi #me #ms 

 

Dette budsjettet passer slettes ikke meg og andre smertepasienter, det er rett og slett usosialt!!!

Hei der ute på mandagsformiddagen!

Jeg gjør noe så sært som å sitte og høre på statsbudsjettet samtidig som jeg jobber litt med håndverk. Jeg kjenner at jeg blir mektig irritert. Det blir jo stort sett når jeg hører på Siw Jensen og FrP. Det er rett og slett usosialt og slett ikke et budsjett som handler om miljø og klima. Når det gjelder miljøpolitikk går de rett og slett motsatt vei. Når jeg tenker på min far som er snart 80 år og som er minstepensjonist, bor hjemme og klarer seg selv. Han er ikke nevnt med et ord. Eller han er jo det på et vis – han vil rett og slett få mindre penger.

Når jeg blir irritert er jo at på de punktene som er KrF viktig så snakker de om viktigheter – de er jo på frierføtter. Tenk at jokeren på Stortinget er et lite parti som ikke en gang er over sperregrensen. Knut Arild Hareide har virkelig makten i sine hender. Jeg ønsker jo selvfølgelig at de går til venstre og styrker denne. Jeg vet jo at det ikke betyr så veldig mye for meg som uførepensjonist, for min søster som enslig mor, for min bror som sliter med ettervirkninger som tidligere rusmisbruker og er avhengig av psykiatrien og har ADHD eller min far som er 80 år og minstepensjonist og klarer seg hjemme selv. Ingen av oss blir mette av kulturprosjekter eller kuler og krutt hos forsvaret. Vi liker at det satses på miljø/klima, kortreist mat, skole og helse. Jeg kan ikke si jeg hørte så mye av dette i dette budsjettet. Vi må kutte 50% av utslippene våre i de kommende år, vi har faktisk hastverk. Dette er et stakkarslig budsjett på klima. De gir 10 milliarder mer på veg i stedet for tog. Hva er det da? Det blir mye bompenger det. Jeg synes i grunnen det er greit med bompenger – noen må jo betale for disse vegene, men jeg skulle ønske vi heller kunne satset mer på tog.

Jeg fortsetter videre på mitt håndverksarbeid her i det stille. Håper nå at vi kan få venstresiden i norsk politikk frem i lyset igjen. Jeg synes at vi må snudd denne vinden fra H til å snu, som Halvdan Sivertsen sang. Jeg venter tålmodig på neste valg og kjenner at jeg gleder meg til å putte min stemmeseddel i valgurna.

Ha en god mandag der ute.

 

#blogg #side2 #Statsbudsjett #flesthverdager #politikk #usoialt