Når ble offentlig mobbing, trakassering og trusler offentlig akseptabelt i dette fordømte landet?

For noen dager siden ble det klart at Anne Brith Davidsen ville legge ned bloggen sin. Grunn; hun er blitt hetset offentlig i lang tid. Dråpen som fikk begeret til å flyte over var at det ble rettet direkte trusler mot  hennes barn. Hva faen er det som gjør at de/vi som velger å skrive om sin/vår hverdag, er så “uheldige” og blir toppbloggere må passe oss for å ikke bli krenket på det verste offentlig, og skal vi akseptere det? Nei sier jeg. Vi må si i fra. I dag har jeg meldt kvinneguiden.no til politiet.

Anne Brith Davidsen var på God morgen Norge og fortalte at hun nå la ned bloggen sin pga netthets og offentlig mobbing. Det som fikk begeret til å renne over for henne var at det var kommet direkte trusler mot hennes barn. Hun er selv åpen om at hun nok har tråkket over noen grenser noen ganger og gjort ting hun nok ikke burde ha gjort, hun som mange andre. Himmel, jeg har vel som mange andre i mitt 53 årige liv gjort en del ting som ikke har vært så smart alltid, men jeg har lært av mine feil og tenkt at ja, ja smart var det ikke Laakso, så har jeg lært av det. Har man ikke lært så er det dumt. Men det åpner vel ikke opp for offentlig skittentøyvask og trakassering og hetsing for det, spesielt ikke mot barna.

På nettsiden Kvinneguiden.no Rampelys finnes det egne tråder med forskjellige av kjendisenes navn. ( se det her) . De som skriver på dette forumet gjemmer seg bak et alias eller de er anonyme når man poster innlegg der inne. Det er utrolig at de får lov av moderator å legge åpenlyst ut navn og direkte trakassere folk slik som kvinneguiden Rampelys gjør (forum Her )

Denne har jeg forøvrig meldt til politiet for netthets i dag. Jeg synes det er rart at moderator på siden ikke går ut og moderer slik en moderator skal gjøre. Dette forumet er åpent, man trenger ikke være medlem for å gå inn å lese. Jeg har lest alt og har ikke vært medlem i forumet for å gå inn og lese noe i det hele tatt.

En annen ting som gjør meg rasende er når voksene mennesker går ut og mobber andre mennesker, og at de er anonyme eller de er i et eller annet alias. F.eks kjendis C., EiJente husvarm, Leselusa sosial. Det er tre eksempler på hvilke “profiler” man kan gjemme seg bak. Jeg skal banne på at flere av disse nettmobberne har barn og de sender barna sine avgårde på skolen med pekefingeren oppe og ber barna være snille og ikke erte noen på skolen i dag.

Vi har null toleranse på mobbing på skolen og vi sitter på Foreldremøtene sammen med skoleledelse og klassestyrer og andre foreldre der vi snakker om hvordan vi skal løse den “harde” skolehverdagen til barna våre. Hvordan skal vi slå ned på den voksende mobbingen i skolen.

Vi har ropt og ropt til politikere og vi har omsider fått nulltoleranse på skolen. Barna skal nå si i fra til en voksenperson hvis man blir mobbet, skal det gripes fatt i med en gang. Dette er blitt politisk vedtatt på Storting, i fylkesting og i kommynestyrer. Vi skal i felleskap slå ned på mobbesamfunnet der ute og alle blir glade.

Dere voksene der ute. Dere må huske på at små gryter også har ører. Dere er rollemodeller for deres egne barn. De hører hva dere prater om, de får med seg at du er en mobber, derfor mobber ditt barn på skolen. Du er med på at ditt barn blir en mobber.

Det går ikke an å si til ditt barn at det er ok å slå barnet bak det grønne gjerdet men ikke bak det brune gjerdet. Barnet ditt forstår ikke at du spytter på Ola, men klemmer Kari. Han/hun skjønner ikke hvorfor du kaster sten på alle som bor på venstre side av vegen, men ikke på høyre side av vegen.

Du skjønner det, hvis barnet ditt skal forstå nulltoleransen i skolen, så må du også vise barnet ditt at du lever etter nulltoleransen du også. Du vet det derre med liv og lære…

Mitt barnebarn spurte meg hva jeg holdt på med her om dagen, da jeg begynte å forfatte dette innlegget. Jeg forklarte henne at jeg skulle begynne å skrive et innlegg om mobbing. Om nettmobbing. Hun spurte meg hvorfor jeg skulle skrive det. Så forklarte jeg at jeg ville skrive det fordi jeg er så sint på folk som mobber, spesielt de som gjemmer seg bak anonymitet og alias. De er de verste for de tør ikke vise sitt sanne ansikt, de er feige. De verste er de som begynner å true barn. Da kjenner jeg at jeg at den finske sisuen stiger til toppen. Mitt barnebarn var helt enig med meg. Hun fortalte meg at noen ble ertet på hennes skole og jeg spurte om de da gikk til noen voksne. Heldigvis gjorde de det. Hvem skal de som utsettes for anonyme nettmobbere gå til??

Vel jeg ser på meg selv som den voksne som sier i fra her. Skal vi finne oss i dette folkens? Skal vi som skriver på nett, som blogger, og de da som ender som toppblogger og er så uheldig å gjør en tabbe eller tre, skal de måtte finne seg i mobbingen og hetsingen? Skal vi bare sitte stille og ikke gjøre noe? Anmeld sidene du finner på nettet til politiet. Det er lett. Du trenger ikke møte opp på politistasjonen en gang, du kan gjøre det her.

Lar vi dette fortsette så har de vunnet og det gidder jeg ikke finne meg i. Blir du med?

Nå synes jeg snart man skal høre på dem som kjenner ungdommen best!

Marco Elsafadi den tidligere basketballtoppen, er en av de som Regjeringen, Bystyrer, kommunestyrer, skoledistrikter og barnevern bør henvende seg til i forhold til forebygging av ungdomskriminalitet.

Marco ble kåret til årets forbilde på idretsgallaen i 2006. Han leder også New Page-stiftelsen og jobbet med å hjelpe vanskeligstilte ungdom i Bergen. Dette tilbudet ble imidlertid lagt ned i 2010 da flere kommuner valgt å gi egne tilbud til ungdom som da konkurrerte med New Page.

Det å legge ned de tilbudene er nok ikke det smarteste som ble gjort. Kommunene har ikke hatt råd til å opprettholde de samme tilbudene som New Page stiftelsen holdt på med. Det er klart at man får et samfunn som er oss fortjent. Hvis vi forebygger og investerer i ungdommen og fremtiden, så får vi en fin fremtid med bra ungdom. Sparer vi inn på budsjettene på dette punktet, ja så sitter vi igjen med regninga. Det er jo det vi ser noe av i dag.

“New Page jobbet på oppdrag fra barnevernet der vi fulgte opp én og én ungdom over lengre tid. Det var ikke noe hokus pokus, men tett oppfølging med tydelige, voksne rollemodeller som kunne hjelpe disse ungdommene tilbake til en sunn livsstil. Vi bisto i alt fra skolearbeid, sysselsetting og sunne fritidsaktiviteter. Vi samarbeidet med ungdommene, foreldre, barnevern, skole og politiet. Det handlet om at det var voksne som festet blikket i dem og holdt et løp over tid, slik at vi hjalp ungdommene å bli selvstendige, sterke og gode individer, forklarer Marco Elsafadi.” (ref. TV2.no)

les mer hva Marco Elsafadi sier her

Jeg er så hjertens enig Elsafadis utsagn om at det er to offer her. Både drapsmannen og offeret er offer i saken. Drapsmannen har ødelagt sitt eget og andres liv, men bak alt dette så ligger det også et ødelagt liv hos han, drapsmannens liv. Det er sikkert mange som har vist om og sett utviklingen i hans liv. Slik er det jo i alle tragedier. Det er en historie bak. en lang rekke hendelser som man på forhånd kunne ha gjort noe med og som det er for seint å gjøre noe med når tragedien er fullendt. Da er det for sent.

Jeg har sagt det før: La nå disse folka som har appell hos barn/ungdom å fortsette med det gode arbeide de gjør. Ikke konkurrer dem ut. Kommunale tilbud blir lagt ned, budsjettene holder jo ikke mål. Så lenge ting på budsjettene ikke er lovbestemt, så blir de utradert fra budsjettene når kommunene skal spare penger . De blir borte med et pennestrøk. Samarbeid med den 3.sektor i stede for å føle at dere ikke kan “sole” dere i glansen. Jeg kjenner jeg blir ganske så sinna. Intensjonen til kommunene er kanskje bra, at kommunen vil gjøre jobben selv, men alle vet jo at budsjetter er budsjetter .

hva tenker du?

 

Strafferabatt for vold mot barn. Hva Faen?

God morgen. Jeg er i kamphumør i dag. De skal tuktes de som man elsker. Barna skal tie og sitte stille i en krok. Hvis ikke så rundjules de. Politiet bruker alt for lang tid på disse sakene og når de er avklart får foreldre strafferabatt. Hva faen er dette?

Jeg tror ikke mine egne øyne når jeg leser nyhetene i dag. Jeg blir helt målløs. Foreldre som utøver vold mot sine barn på det groveste får strafferabatt. Dette er for meg helt uforståelig. For det første bruker politiet alt for lenge på undersøkelsene og når de blir avklart får altså mange strafferabatt. Les NRK granskningen her  Granskningen er interessant lesing.

Barn har krav på trygge oppvekstvilkår. De skal ha trygghet og forutsigbarhet.

FNs barnekonvensjon handler om dine og andre barns rettigheter. Den ble enstemmig vedtatt av alle landene i FN 20.november 1989. Barnekonvensjonen er en slags lov som sier at alle barn har rett til å være trygge og ha det de trenger. Den sier at staten har ansvaret for barna i landet, slik at de ikke blir mishandlet, utnyttet eller har det vondt.

Så klarer ikke foreldrene å ta seg av sine egne barn så skal altså staten, her altså forskjellige kommuner som representerer Norge.

Barnekonvensjonen gjelder i alle situasjoner og for alle under 18 år. Barnekonvensjonens riktige navn er ”FNs konvensjon om barnets rettigheter”. En konvensjon er en avtale mellom flere land og folk.
Barnekonvensjonen består av 42 artikler med rettigheter. Nedenfor ramser jeg opp noen av rettighetene.

Alle barn…

…er like mye verdt.

…har rett til et navn og en nasjonalitet.

… har rett til beskyttelse.

…har rett til helsehjelp og nok mat og drikke.

…har rett til å si sin mening og bli tatt på alvor.

…har rett til å gå på skole.

…har rett til lek, fritid og hvile.

…har de samme rettighetene.

Jeg synes det er viktig å minne hverandre på i denne kniv debatten at det er veldig tidlig man skal starte med forebygging. Det er alltid en årsak til at det blir slik. Jeg er forferdet over å lese denne NRK granskningen. Alle vet jo at vold avler vold og trygghet gir trygghet.

Hva mener du?

 

#voldinærerelasjoner  #blogg #blogginlägg #bloglovin #flesthverdager #life #Personlig #personligblogg #livet

Hva i all verden var det NRK prøvde på? Prøvde de å være morsomme? Jeg lo ikke, jeg ble rasende.

Som de fleste samer var jeg opptatt på 6.februar, dagen som er samefolkets dag. Derfor fikk ikke sett NRK sin sending fra Troms. Så jeg satte meg ned her om dagen og så den sammen med min mann og vi bare satt og måpte. Hva i all verden var det NRK prøvde på? Prøvde de å være morsomme? Jeg lo ikke, jeg ble rasende

.

Min farmor var flyktning i eget land under 2.verdenskrig. Hun kom hit sør fra Berlevåg med 10 barn og ett barnebarn. Flyktningene ble de først plassert i transitt mottak i Øyer for så å bli plassert rundt omkring på forskjellige gårder i distriktet. Min familie ble plassert på en gård i Vestre Gausdal. Da Krigen var over ønsket min farmor å dra tilbake til Berlevåg for å bli med på gjenoppbygningen, men de eldste barna så at de hadde en større fremtid her nede. Så de fikk kjøpt seg et bruk i Vingrom (kort fortalt). Det var ikke enkelt for dem, de hadde et finsk navn og finlenderne hadde jo som kjent kjempet sammen med Nazistene mot Russerne. Dette fikk jo de høre av skolebarna.

Jeg er født i 1965 og jeg fikk også høre det av skolebarna, vi fikk høre at vi skulle dra oss hjem dit vi hørte hjemme. “Din jævla finnjævel dra deg dit du hører hjemme.” Jeg husker godt jeg kom hjem fra skolen og spurte moren min om hva de mente med det, for jeg var jo fra Vingrom. Den siste gangen jeg hørte det, da var jeg 18-20 år og visste ikke om jeg skulle le eller gråte. Jeg lo, fikk latterkrampe, for jeg trodde ikke mine egne ører. Dette var fra en “unge” som jeg hadde vært nabo med. Det ble for dumt.

De gangene jeg spurte min farmor om vi var samer fikk jeg det samme svaret. Det var vi ikke, hvis vi var noe var vi Kvener. Det bar så mye skam med seg, det samiske. Vi var ingen “fjellfinn”, vi var bofaste. Noe som er kjent blant mange samer. Min farmor var sjøsame fra et sted som heter Strupen som ligger i Balsfjord og min farfar kom fra Hetta i Enötekio i Finske lappland. Deres historie kan fortelles en annen gang, det er verd en bok.

Så finner jeg tak i disse samiske røttene mine og jeg har skrevet om dem før. Jeg får integrert dem i hjertet mitt og jeg har en fot i den samiske/finske kulturen og jeg har en fot godt plantet i den norske bondekulturen fra Skjåk, hvor min mor kommer fra. Hver gang jeg tar på meg min bunad eller rondastakk og rutaliv som min oldemor fra min mors side har vevd og sydd er jeg veldig stolt. Men hver gang jeg tar på meg min sámi gákti reiser jeg nakken enda litt mer. Jeg kjenner at hjertet banker og sparker et mentalt bein til alle som sa ubekvem ord til alle oss samer, og jeg føler virkelig at jeg er fin.

På samefolkets dag 6.februar 2019 er de fleste samer opptatt, vi feirer samefolkets dag og vi føler oss stolte over dagen vår. Akkurat da glemmer vi litt det som har vært. Det kommer opp i politiske taler og dessverre så opplever fortsatt samer å få ubekvemsord ropt etter seg.

Da jeg kommer hjem den 6. februar er jeg for sliten til å se på NRK sin sending fra Tromsø. Men den ligger jo på nett og jeg tenker at den kan jeg jo se senere og i går satte jeg meg til rette sammen med min mann for å se og ble skikkelig lei meg. Selve sendingen var helt fin, men jeg fikk skikkelig vond smak i munnen av de innslagene som skulle være humoristiske i mellom innslagene. Det gjorde vondt langt inn i sjelen. Jeg spurte min mann om han syntes dette var morsomt, han er ikke samisk, og han lo heller ikke, han ba meg slå av. Eller rettere sagt, han lurte på om det gikk an å slette programmet.

De innslagene er dessverre med på å sette den samme merkelapp på den samiske befolkningen som det alltid har gjort. Jeg ble såret og sint. Det hjelper ikke om det er samiske underholdere som har laget det. Jeg syntes ikke det var humoristisk, jeg fant det heller krenkende. Og jeg må bare si at jeg faktisk er en person med masse selvironi og humor også over egen person. Men så mye selvironi har jeg altså ikke.

Jeg håper at NRK kan gå i tenkeboksen her. For jeg vet at dette ikke har vært vanskelig for bare meg, det har vært vanskelig for veldig mange. Vi ønsker å kle oss i vår gákti og bære den med stolthet uten å få pekefingerne mot oss og mødre må fortelle barna at der går en same. Vi trenger ikke at NRK er med på å fremmedgjøre oss som raringer. Jeg har aldri sett at NRK har hatt slike pause innslag på 17.mai sendingen sin, hvor dere latterligjør etnisk norske om hvor dumme de er. Tenk på det neste gang dere skal lage en sending om deres egen urbefolkning.

Med vennlig hilsen ei som ikke visste at hun var same før hun var 20 år

se linken til NRK sápmi  her

Nå rasles det med sablene både fra Elden, Trump og Putin. Vi får rigge oss til foran TV´n

Nå rasles det med sablene både fra Trumph og Putin, og John Christian Elden har levert en 12 siders anke i Jensen saken til høyeste rett. Det er bare å rigge seg til å følge med i episode 3 av staten mot Jensen og hva skjer med sablene til Trumph og Putin?

Les mer om det her her