Det spares på ørene og ikke på kronene

God morgen. Buorre Iđit, mo manna (hvordan går det)

Jeg starter med et bilde fra verdens vakreste utsikt, før jeg begynner mitt raseri. For nå er jeg virkelig rasende. Jeg er nå i Vingrom hjemme hos min far. Egentlig skulle jeg vært på Hamar på skoband kurs, sammen med mine samiske venner i Mjøsen og omegn samiske forening (Mjøsan Dajve Saemien Siebrie). Der skulle jeg lært meg å flette skoband og snakket samisk i hele helgen. Lørdag heiv jeg begge hundene i bilen og satte kursen mot Hamar. Før jeg hadde passert Moelv ringer min aldrende far og forteller at han antagelig blir sendt ut denne dagen. Jeg blir helt stum. Han ble sendt hjem dagen etter en ryggoperasjon. Selv om de skal opp å gå samme dag de er operert, så er det forskjell på en 50 åring og en 80 åring. Jeg kastet meg på telefonen og spurte om det stemte det som han fortalte. Jeg fortalte at han bodde alene og jeg var på kurs til sent på kvelden, spurte om han kunne få være til søndag morgen. Men det var visst ikke mulig. Jeg fikk beskjed om at han var tilbudt hjemmesykepleie. Det var da jeg sprakk og spurte dem om de trodde det ville være noe hjelp i at det kom hjemmesykepleie 2 ganger om dagen hvis det var slik at han f.eks falt. Han bor tross alt 15km unna sentralen til hjemmesykepleien. Det er ville nok være skikkelig god hjelp. 

Jeg kjente at jeg var i ferd med å hisse meg skikkelig opp. Den sykepleieren jeg snakket med lovet at hun skulle snakke med legen og sa hun skulle ringe meg opp igjen, men det som skjedde var at hun ringte meg IKKE opp igjen. Hun fikk min gamle far til å ringe og fortelle at legen ikke hadde gitt tillatelse til å la han bli. Det var skikkelig dårlig gjort at hun ikke ringte opp igjen selv og overlot det til han Jeg kjente at det kokte i meg og pakket sakene mine og dro sporenstreks fra Hamar.

Min far fortalte meg at de hadde fått beskjed på rommet der at de ikke en gang fikk lade PCèn på dagtid, men måtte vente med det til kvelden. Sykehusstyret hadde bestemt at man skulle spare penger på den måten. Skal si man sparer ører og ikke KR. Jeg er mildt tatt sjokkert og i helgene skal man da ha tomme sykehussenger. Dette er helt fryktelig. Hadde ikke jeg hatt mulighet til å komme hit å være her så hadde min far blitt sendt hjem alene. Riktignok er alt på en boflate her, men likevel. Han er tross alt en voksen mann som faktisk har litt dårlig balanse etter alt dette. 

Jeg kjenner jeg svetter bare jeg tenker på at han skulle vært alene og jeg skulle dratt på kurs disse dagene. Tenkte jeg skulle dratt i dag da, men han romsterte litt for mye i natt, så jeg fant ut at jeg får bare være her. Har jo ikke sovet noe, så migrenen kiler bak venstre øye. Det virker som om jeg har fått et skikkelig slag i hodet. Fy fa…, det eneste Regjeringen tenker på er å få inn KrF. Trodde de ønsket gode behandlingsinstitusjoner, men det er vel annerledes når den de behandler er passert en viss alder…Jeg blir dårlig av denne Regjeringen og den helsepolitikken de fører. 

Jeg tenkte at jeg får ta med bikkjene til skogs, så kanskje det blir bedre. Gubben får gå og legge seg litt så jeg får luftet meg litt. Hunden Alice og Hunden Stella har godt av å komme seg ut av hundegården på 1 mål, og lukte en skog. Jeg har godt av å komme meg bort og pappa har godt av å ligge, ikke bare å gå frem og tilbake. 

 

Toivosdattera som kjenner at hun er i litt kamphumør. 

 

#blogg #side2 #helse #sykehus #innsparinger #flesthverdager #rygg 

12 kommentarer
    1. frodith: Det er så uverdig og nedverdigende for dem. Hva hjelper det vel at min far får hjelp av hjemmesykepleien 2 ganger om dagen. Han kommer seg opp og ned ved egen hjelp, men er ustødig og utrygg. Han kan FALLE for pokker. Han har ingen trygghetsallarm. Skal han bare ligge der alene på gulvet hvis han faller? Nyoperert og vente til de kommer klokka 1100, når han falt kvelden før, han skulle bare på do??

    2. Jeg blir skikkelig irritert bare av å høre om det, for vi hadde samme styret med mamma en periode. Inn og ut av “korttids-tilsyn” etter brudd i ryggen. Inn i 2 dager og ut igjen, hun ble så stresset av det at hun HELLER ville være bare hjemme, lenket til sengen. Det kom hjemmesykepleie noen ganger om dagen, men noen ganger ikke før 11, og da var mamma veldig sulten. Vi måtte smøre mat som sto over natten, så hun fikk tak i noe på mårran. Vi bor flere mil i fra alle sammen og er i 100 prosent jobb. Jeg var sliten og sint i hele fjor. Nå er hun på sykehjemmet, der det har skjedd mye rart også. Men det er en annen sak. Bare ville si at jeg SKJØNNER deg!! Og man blir så sinna på deres vegne. Gamle folka.

    3. Helsevesenet kan gjøre en så rasende. Jeg har en skrevet en hel bok på snart 300 sider om mitt raseri mot helsevesenet. Det er noe dritt de holder på med, og de lagger alt ansvaret over på de pårørende. Jeg kan føle ditt raseri.

    4. Veronica Rona Thomassen: Tusen takk for god bedrings ønsker. Jah tenk om vi kunne gjort det. Tror du de hadde forstått? Jeg er litt usikker. Dette synes jeg er helt skammelig. Vi er et rikt land. Disse er dem som har bygget landet, betalt skatt med glede og blir behandlet på denne måten. Jeg skammer meg.

    5. Når skal dette landet kunne vise til gode helsetilbud, og spesielt for de eldre? Jeg blir også sint, for mens regjeringen viser til sine fine tall, har de tydeligvis ikke fått med seg hva som skjer bak dem. Hva om vi gipser halve kroppen til samtlige som bestemmer, legger inn et kateter også gi vi dem et rom på sykehus, selvsagt dele rom, og noen på gangen. Så på lørdag ettermiddag/kveld, kjører vi dem hjem med drosje, hjemme alene til mandag og med mulighet for hjemmesykepleie to ganger i døgnet.
      Kanskje det da hadde gått opp et lys? Men bare kanskje.
      God bedring til far din, jeg skal sende gode tanker <3

Siste innlegg